piatok 6. júla 2012

Nákazlivá choroba (1)

Nákazlivá choroba – recenzia tretej série Heroes


Yumi sa ráno zobudila na príjemný vánok. Pricháfzal fz otfvoreného ofkna, kfde fsa nafťafhofvala fjej mafčifčka FChiko. Yumi vsatala a odhodila perinu do kúta, keďže nechať ju pokrkvanú na posteli by na ňu bolo ešte priveľmi poriadkumilovné.

(nový odsek) "Dnes sa začína nový deň. Už sa teším..." rozprávala sa sama so sebou NAHLAS. Poobliekala sa a išla dole do kuchyne.

(nový odsek) "Dnes je iný deň. Konečne sa začínajú jarné prázdniny. Yumi bolo dievča, ktoré malo zo všetkého najradšej.....(chvíľka napätia!)..........hudbu. pokračovala Yumi v rozhovore samej so sebou, dokonca o sebe začala rozprávať v tretej osobe ako o niekom absolútne cudzom (značka: totally psycho). „Najviac toto dievča nenávidelo (bez chvíľky napätia) ANIME. Z jej triedy malo iba jedno dievča rado anime. Bola to Nadeshiko. Anime priam milovala. Yumi si myslela, že je to blbosť. (Možno do toho slečna autorka vsadila autobiografické prvky!) No aj jej sa to začalo páčiť (Tak páčilo sa jej anime alebo nepáčilo, to je tá otázka!) a pomaly všetkým z triedy, ktorýíííííííííííííííííí videli apoň nejaký diel tretej série Heroes. Yumi si to začala uvedomovať. Je to NÁKAZLIVÁ CHOROBA....... A pri tom je tretia séria Heroes dosť o ničom! A dokonca to ani nie je anime... A toto nie je recenzia! Ani na tretiu sériu Heroes, ani na Nákazlivú chorobu! Yumi si to začala uvedomovať...

 

Nákazlivá choroba, 1. časť


Yumi ráno vstala a pozrela sa na budík. Bolo osem hodín aj tridsaťsedem minút. Naplačila sa (v preklade: plakala toľko, až toho naplakala, resp. NAPLAČILA tooooooooooooľko!), lebo v škole mala byť o deviatej, keďže boli tie jarné prázdniny. Rýchlo sa poblila – Yumi bola bulimička, ale včera zabudla vyvracať večeru, tak si teraz povedala, že ako kompenzáciu dnes nebude raňajkovať, a aj tak pôjde vracať – a dala mlieko Chiko. Jej mačke. Potom sa rýchlo obliekla a utekala do školy, aby nemala poznámku. "Och, nestíham to!" Vravela si Yumi a ešte viac zrýchlovala, až sa jej takmer podarilo dosiahnuť rýchlosť MACH 3.

(nový odsek) Pred školou ju čakala Naomi a Nadeshiko- jej dobré kamarátky. "Dnes budem celý deň pozerať anime! teda až po škole. Soul Eater....je to fajnové!" povedal XY a Yumi prevrátila očami.

(nový odsek) "Och, Bože, Nadeshiko! Ty si XY?! Prestaň už s tými hlúposťami! Je to pre malé deti, aj keď v recenzii na tretiu sériu Heroes sa to pomaly začínalo páčiť aj mne a ja rozhodne nie som malé dieťa..."

(nový odsek) Nadeshiko sa zamračila a strhla sa hádka, ktorá bola natoľko drsná, až musela byť maximálne scenzurovaná – v tejto poviedke sa z nej neobjavila ani jediná slabika.

(nový odsek) "Baby! Prestaňte. Dohodnime sa tak, že Yumi sa nebude starať o anime – čo jej nebude robiť najmenší problém, keďže sa oň nikdy ani nestarala – a Nadeshiko zasa prestane o anime hovoriť v škole."

(nový odsek) Obidve dievčatá súhlasili a tak mohli ísť v pokoji do školy. (Hm, tá dráma!)

(nový odsek) "Ahoj, Seijiiiiiiiiii!!!!" Volala Yumi nadšene s nadmerným výskytom jot a výkričníkov a kývala okoloidúcemu chalanovi.

(nový odsek) Seiji sa na Yumi pozrel a pohotovo ku nej pribehol. "Mali sme domácu z matiky?" Spýtal sa a vybral si zošit z tašky. Pôvodne sa mienil tváriť, že Yumi nepozná, ale od koho by si potom opísal úlohu z matematiky?

(nový odsek) "Nie...(medzera)myslím, že nie. Ale mohol by si sa naučiť tie vzorce, dneska to skúša." Zaliečala sa mu Yumi.

(nový odsek) Seiji sa zamračil a sadol si ku zošitu, aby sa ich naučil. Bol to čiernovlasý chalan s blond melírom, vždy usmiatý (rozumej, že jeho melír bol usmiaty, samotný Seiji už potom nemusel). Yumi bola doňho buchnutá .

(nový odsek) Po škole (Heh?! Toto je opis celodenného deja?! Včera ráno vstala, nešla do školy, rozjímala o tom, ako má ona rada hudbu a ostatní anime... Dnes vstala, vracala, šla do školy, bola v škole. TOTO JE CELÝ DEJ?! A rovnako stručný je i jeho samotný opis v samotnej poviedke? Toto autorka nazýva poviedkou?!) Seiji ešte zastavil Nadeshiko. "Počuj! Kedy budeme robiť ten projekt?"

(nový odsek) Okolo práve išla Yumi a z kríkov vyletela čierna vrana. (Heh?!) Seiji sa zľakol a spadol rovno na Nadeshiko. Omylom sa pobozkali. (Slečna autorka pozerá priveľa anime...) Yumi sa potom rouplakala a odišla. Doma iba plakala so vankúša. (I´m so emo!) Tú vranu, čo Seijiho vyľakala, si totiž nevšimla..... Bola to mimoriadne malá vrana a tiež nebola typicky čierna, ale netypicky priehľadná, takže bola v podstate neviditeľná. A pri vyletení z kríku ani nekrákala, lebo to bola nemá vrana. Nemá, priehľadná, mikroskopická vrana. Samozrejme, že si ju Yumi nevšimla! Len je zvláštne, že si ju všimol Seiji a že sa ňou nechal vystrašiť tak veľmi, aby padal a omylom bozkával svoje spolužiačky... 

THE END :)))

 

Nákazlivá choroba, 2. časť


Keď ráno prišla Yumi do školy, na lícach mala ešte stále zaschnuté slzy.

(nový odsek) "Si v poriadku Yumi," spýtala sa Nadeshiko, "nič v zlom, ale vyzeráš príšerne..."

(nový odsek) Yumi sa na Nadeshiko naštvane a sklesnute kútikom oka pozrela, ale potom sa zasa odvrátila a odškrabla si jednu zo slzičiek z tváre. (Od-odškrabla?! Oni sa jej tam vykryštalizovali alebo čo?)

(nový odsek) "Som v poriadku, nestaraj sa o mňa!" Odvrkla Yumi panovačne a sadla si do lavice. Položila si hlavu do dlaní a zasa sa rozplakala. (So emo!)

(nový odsek) "Ale naozaj, čo ti je?" Spýtala sa ešte viac ustarane Nadeshiko.

(nový odsek) Yumi by sa už kvôli Seijimu na Nadeshiko zavesila a dala jej jednu päsťačku, no v tom prišla Naomi a všetko to zachránila. Dievčatá, ale aj učiteľky mali šťastie, že v ich partii bola vždy usmievavá Naomi, ktorá všetko urovnala.

(nový odsek) "Čo je, stalo sa niečo?" Spýtala sa trochu vydesene Naomi, keď uvidela Yumi so zaťatými päsťami pri hlave Nadeshiko.

(nový odsek) "Nič, to je v poriadku, že, Yumi?" Spýtala sa Nadeshiko a vrhla trochu ukľudňujúci pohľad na Yumi.

(nový odsek) Tá sa ihneď stiahla a povzdychla si. „Samozrejme, že je všetko v poriadku, nechcela som ju zabiť, chcela som jej len päsťami pomasírovať hlavu, je to najnovší druh masáže, našla som to na internete...“

(nový odsek) "Nadeshiko, nechcem sa ti do ničoho montovať," začala Naomi trochu ďalej od Yumi, "ale mám taký divný pocit, že Yumi sa na teba hnevá kvôli tomu včerajšku so Seijim. Viem presne, čo sa stalo, sledovala som vás."

(nový odsek) Nadeshiko si povzdychla a pristúpila k Yumi. "Yumi, prepáč mi, ak ťa ten včerajšok nejako zranil, ja som ho nechcela pobozkať, stavím sa, že ani on mňa nie, veď by som to kamarátke nikdy neurobila, ale vieš....(medzera)to bola tá vrana, Seiji chcel iba niečo s projektom."

(nový odsek) Yumi sa na Nadeshiko neveriacky pozrela, no potom si utrela slzy z tváre, pousmiala sa a bolo po probléme, hodila sa Nadeshiko a Naomi okolo krku. "Och baby, ani na jednu z vás sa nedá hnevať dlho....ste jednoducho naj! Ani chalani nás nedokážu rozdeliť! Tomu sa už povie priateľstvo!"

(nový odsek) Yumi si myslela, že ani Nadeshiko a ani Naomi nevedia o ich (Ich?! Ha? Koľko je v tom príbehu tých Yúm?) citoch k Seijimu, preto im toĺko verila, aj Nadeshiko v tejto situácii, nemyslela si, že ju iba utešuje, no v tomto prípade to tak aj bolo. (Ehm, nie, tejto vete nechápem – svojim kamoškám nepovedala, že sa jej páči Seiji, lebo im strašne verila; ony o tom ale vedeli, aj keď si ona myslela, že nevedia, preto im verila ešte viac a nemyslela si, že ju iba utešujú, hoci v skutočnosti ju fakt iba utešovali... Ha?!)

(nový odsek) "Čo keby sme išli poobede všetky tri na zmrzlinu?" Spýtala sa napokon Yumi po škole.

(nový odsek) "Tak fajn, ja pôjdem!" Povedala nadšene Naomi.

(nový odsek) "Prepáčte, baby...(medzera)ja nemôžem...(medzera)ehm. Idme ku babke!" Povedala Nadeshiko starobylým jazykom a rýchlo odišla.

(nový odsek) No keď potom išli Yumi a Naomi na zmrzlinu, uvideli Nadeshiko a Seijiho ako idú ku Nadeshiko domov a nejak podozrivo sa na seba usmievajú.

(nový odsek) Yumi sa rozbehla za nimi. "Ty sviňa! Ako si mohla?!"

THE END :)))

Ehm...no gome za tú sviňu, trochu mi to ušlo :PPP (To je v pohode, dievča, ja by som skôr prijala vysvetlenie, čo presne znamená to „gome“ a tiež by ma zaujímalo, prečo sa tento príbeh volá „Nákazlivá choroba“, keď sa tu zrazu nerieši animemánia, ale vrany a dáky Seiji... Vlastne nie, ešte viac by ma zaujímalo, ako môže v Japonsku existovať celá trieda, ktorá nemá ani trochu rada anime?! Teda, na základe japonských mien všetkých žiakov usudzujem, že ide o Japonsko a japonské deti vyrastajú na anime! A v Japonsku sa láska k anime nemusí šíriť ako nákazlivá choroba, tam sú nakazení už veky a všetci!)


autorka pôvodného veľdiela: Limonáda-chan
glosátorka: Ayamee

článok pripravila: Ayamee

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Čo si nám želáš oznámiť?